Vuoksenrannan Virolaiset Sukuseura r.y.

ETUSIVU VAAKUNA HISTORIA HALLITUS SUKUKIRJA KOKOUKSET MATKAT YHTEYSTIEDOT
KUVAGALLERIA   SEURAN HISTORIA        


SUKUKOKOUKSET JA SUKUJUHLAT

Sukuseuran hallitus kokoontuu tarpeen vaatiessa. Sukukokous, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua, järjestetään vuosittain. Sukujuhlia vietetään joka toinen vuosi.

SUKUJUHLA 2012

Vuoden 2012 sukujuhlaa vietettiin 4.-5.8.2012 Lautsian lomakeskuksessa Hauholla kaksipäiväisenä tapahtumana. Lauantaina oli mahdollisuus osallistua rantasaunalla piirakoiden tekoon, saunomiseen, uimiseen ja grillaamiseen. Tapahtumassa oli mukana 25 henkilöä.

Sunnuntain ohjelma alkoi jumalanpalveluksella Hauhon kirkossa. Ennen sukujuhlaa nautittiin maittava ja monipuolinen juhlalounas.

Sukujuhlassa kuultiin tarinoita ja muistoja Karjalasta. Sukuseuran jäsenet esittäytyivät perhekunnittain. Päävastuun juhlan järjestelyistä kantoi Markus Virolainen, joka vastasi myös lähipiirinsä kanssa juhlan musiikkiesityksistä. Juhlaan osallistui 40 henkilöä. Juhlan jälkeen pidettiin sukuseuran vuosikokous.

SUKUJUHLA 2010

Vuoden 2010 sukujuhlaa ja samalla sukuseuran perustamisen 20-v. juhlaa vietettiin Lahden kansanopistolla sunnuntaina 4.7.2010. Juhla alkoi kunnianosoituksella ja kukkatervehdyksellä edesmenneiden ja Karjalaan jääneiden muistolle sotainvalidien puolisoiden kunniaksi pystytetyllä Vuosien tuki -patsaalla. Muistosanat esitti sukuseuran puheenjohtaja Helena Kosonen. Kukkavihkon laskivat juhlatoimikunnan puheenjohtaja Maria Laine ja hallituksen jäsen Kyösti Virolainen. Puheen patsaalla piti kuvanveistäjä Reijo Huttu. Tämän jälkeen siirryttiin juhlajumalanpalvelukseen Launeen kirkkoon.

Ennen pääjuhlaa nautittiin maittava ja monipuolinen juhlalounas.

Sukujuhla teemana "Vuoksenrannasta lähdettiin" alkoi musiikilla, jota esitti Sara Kauppinen. Tervehdyssanat esitti juhlatoimikunnan puheenjohtaja Maria Laine. Emäntä Aini Salokannel Sysmän Ravioskorvesta muisteli evakkotaivalta ja asettumista uusille asuinsijoille. Taide- ja sosiaalikasvattaja Iris Saloranta Lohjalta puhui lapsen selviämisestä sodan menetyksistä. Sukuseuran perustajajäsen ja seuran entinen puheenjohtaja Sakari Virolainen loi katsauksen sukuseuran 20-vuotisen toiminnan vaiheisiin. Sukuseuran jäsenet esittäytyivät perhekunnittain Pirjo Virolaisen ohjaamana. Juhlan päätössanat esitti sukuseuran puheenjohtaja Helena Kosonen. Tilaisuus päättyi Karjalaisten lauluun.

Sukuseuran perustajajäsenet ja entiset puheenjohtajat kukitettiin juhlassa.

Juhlapaikalla oli esillä näyttely, joka kertoi suvun valokuvien ja karttojen avulla menneistä ajoista, sekä sukutuotteiden myyntipiste. Sukujuhlaan osallistui kaikkiaan 80 henkilöä. Juhlan jälkeen pidettiin vielä sukuseuran vuosikokous.

SUKUJUHLA 2008

Sukujuhla ja vuosikokous pidettiin Kärkölässä sunnuntaina 29.6.2008. Juhliminen aloitettiin jo lauantaina sukulaisten vapaamuotoisella tapaamisella ja illanvietolla Kalliopirtin leirikeskuksessa.

Sunnuntain ohjelma alkoi klo 9.15 Kärkölän kirkon edustalla kunnianosoituksella ja seppelten laskulla Sankaripatsaalle ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. Jumalanpalvelus ja HPE alkoivat Kärkölän kirkossa klo 10. Jumalanpalvelukseen osallistui myös kutsuvieraamme, pääministeri Matti Vanhanen.

Pääjuhla pidettiin Vuokkoharjun koululla, jossa ennen juhlaa klo 11-13 oli tarjolla juhlalounas. Lounaan aikana pääministeri Vanhanen piti lounaspuheen. Juhla jatkui koulun juhlasalissa klo 13 ja päättyi kahviin klo 15. Sen jälkeen pidettiin vielä sukuseuran vuosikokous ja sukuseuran hallituksen kokous.

Pääjuhlassa kuultiin mm. juhlatoimikunnan puheenjohtajan sekä Kärkölän kunnan ja seurakunnan tervehdykset. Juhlaesitelmän aiheena oli Hämeen seudun asuttaminen ja karjalaisten aktiivinen toiminta Hämeen alueella.
Musiikillisesta viihteestä vastasi Kärkölän torvisoittokunta ja sukuseuran jäsenistöstä koostuva mieskuorolaisten trio. Ennen kahville siirtymistä oli sukujen esittäytyminen juhlasalissa perhekunnittain.

Juhlapaikalla oli esillä näyttely MINUN KARJALANI!, jossa esillä mm. asutuskarttoja, lasten piirroksia ja suvun valokuvia, jotta mahdollisimman moni etenkin nuoremmasta polvesta näkisi ja kuulisi muistoja Karjalasta ja menneistä sukupolvista.

Juhlapaikalla oli myytävänä sukuseuran uusia t-paitoja, sukukirjaa ja muuta sukumateriaalia.

SUKUJUHLA 2006

Tänä vuonna vietimme sukujuhlaa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Kurikassa. Perjantaina kokoonnuimme Tellervo ja Juhani Korven maatilalle viettämään iltaa vapaamuotoisesti seurustelun, saunomisen, uinnin ja iltapalan merkeissä. Maukkaat salaatit, letut, makkarat, karjalanpiirakat ja kahvit tekivät hyvin kauppansa. Suurkiitokset talkoohenkiselle isäntäväelle mukavasta illasta ja hyvistä tarjoiluista!

Lauantaina 29.7. vietimme varsinaista sukujuhlaa monitoimihalli Monnarissa. Paikalla oli noin sata juhlijaa. Ohjelma oli monipuolinen; saimme nauttia pelimanniesityksistä, yksilaulusta ja Eira Nevanpään taideliikuntakoulun sirkusakrobatiaesityksistä. Juhlapuhujana kuultiin varatuomari Pertti Virolaista. Myös sukukirjan laatija Ari Virolainen piti puheen. Yhteislauluina laulettiin Karjalaisten laulu sekä Vaasan marssi. Kiitokset kaikille mukana olleille!

SUKUJUHLA 2004

Sukujuhla 2004 oli Hämeenlinnassa, kokouspaikkana Vanajan Linna, jonka juhlasaliin kokoontui 174 henkilöä. Vuosikokousta 2005 vietimme Vuoksenrannan pitäjäjuhlan yhteydessä Joutsassa.

SUKUJUHLA 2002

Kesällä 2002 sukujuhla pidettiin Hartolassa, jossa olikin paikalla noin 150 henkeä. Sukujuhlan yhteydessä pidettiin perjantaina vapaamuotoinen illanvietto Vuokko ja Erkki Virolaisen mökillä Sysmässä. Tässä tilaisuudessa tavattiin ja vaihdettiin kuulumisia niin vanhojen tuttujen kuin uusien tuttavien kanssa. Lauantaina aamupäivällä tutustuttiin Itä-Hämeen museoon ja sen Vuoksenranta-osastoon. Lauantaisen Sukujuhlan juhlapuheen piti sukumme jäsen, kansanedustaja Matti Vanhanen. Hänen puheessaan tuli laajasti esille karjalaisen heimomme vaiheet menneisyydestä nykyaikaan. Lisäksi juhlassa jokainen paikallaolija esitteli itsensä muille sukulaisille. Tämä olikin erittäin mielenkiintoinen ja mieleenpainuva osa juhlaa. Juhlassa nähtiin myös videoesitys kevään 2002 kotiseutumatkalta ja kuultiin muita muisteloita Karjalasta ja sitä täydensivät tilaisuuteen hyvin sopivat musiikkiesitykset ja yhteislaulut.

Kiitos kaikille mukanaolijoille, tilaisuus oli erittäin onnistunut. Tervetuloa seuraaviinkin sukutapaamisiin, jotta saamme aikaan yhtä hienon ilmapiirin ja säilytämme karjalaisen perinteemme. Sukuseuran toimintaan ovat erittäin tervetulleita myös ne sukumme jäsenet, jotka eivät syystä tai toisesta päässeet tällä kertaa paikalle.